Ingyenes informatikai képzés

Magyarország Kormánya az Európai Unió támogatásával közel 9 milliárd forintos kerettel új, a digitális készségek fejlesztését célzó programot indított. Képző intézményként a Katedra Nyelviskola is részt vesz a projektben. Ha van olyan családtagod vagy ismerősöd, aki még nem töltötte be a 65. életévét és szüksége lenne egy informatikai alapképzésre a számítógép, az internet és az okostelefon használatához, akkor itt az alkalom, hogy ezeket a készségeket ingyenesen megszerezze!

Kik vehetnek részt a projektben?

A támogatások kedvezményezettjei azok a magánszemélyek, akik a projektben az „Első lépések a digitális világba” és/vagy az „Önállóan használom az informatikai eszközömet” című képzésekre jelentkeznek. Ők összesen 70 000 Ft/fő támogatási összeget kaphatnak, és önrész vállalása nélkül vehetik igénybe a támogatást.

Feltételek:

  • a tankötelezettségi kor (16 év) betöltése, de 65 év alatt
  • legalább általános iskolai végzettség
  • magyarországi lakóhely (közép-magyarországi régió)
  • a szerződéskötés időpontjában nem áll középiskolával, felsőoktatási intézménnyel tanulói/hallgatói jogviszonyban,
  • e képzési programmal párhuzamosan nem vesz részt hazai vagy európai uniós forrásból megvalósuló digitális kompetenciafejlesztésre irányuló informatikai képzésben.

Előnyt élveznek azon személyek, akik az általános iskolai végzettségen kívül legfeljebb alapfokú részszakképesítésben szerzett bizonyítvánnyal rendelkeznek.

Pedagógusok 35 kreditpontot szerezhetnek a képzés elvégzésével!

A képzés leírása

A képzések a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) által fejlesztett „Első lépések a digitális világba” (IKER1 szint) valamint „Önállóan használom az informatikai eszközömet” (IKER 2. szint) című, egységes képzési programok alapján, egyenként 35 óra időtartamban valósulnak meg felnőttképző intézmények közreműködésével.
A gyakorlatorientált, könnyen elsajátítható képzési program lehetővé teszi, hogy alacsony iskolai végzettséggel rendelkezők is használni tudják a világháló adta lehetőségeket. A képzéseken megszerzett tudás segíti a számítógépen vagy okostelefonon történő kapcsolattartást, ügyintézést, a tudásgyarapítást, azaz javíthatja az életminőséget, és növeli a munkába történő elhelyezkedés esélyét. A képzés biztos felhasználói alapokat ad, elvégzésekor követelmény a záró számonkérés sikeres teljesítése.

Vannak költségek?

A jelentkezők önrész vállalása nélkül, azaz ingyen vehetnek részt a képzésen. A képzéssel kapcsolatban felmerülő minden díj beleértendő a képzési költségbe, amely a támogatási összegből valósul meg. Egyéb jogcímen díjazás (pl.: vizsgadíj, pótvizsgadíj, pótóradíj, eszköz- és tankönyvhasználati díj, stb.) nem szedhető!

Felnőttképzési engedélyek:

A képzéseket intézményeinkben kizárólag felnőttképzési engedély alapján folytatjuk, az alábbi engedélyezett képzési programok alapján:

Katedra Nyelviskola Kft. 
Első lépések a digitális világba - IKER 1. szintű képzés E-000365/2014/D017
Önállóan használom az informatikai eszközömet - IKER 2. szintű képzés E-000365/2014/D018

Katedra Kiskunság Oktatási Kft.
Első lépések a digitális világba - IKER 1. szintű képzés E-000998/2014/D001
Önállóan használom az informatikai eszközömet - IKER 2. szintű képzés E-000998/2014/D002

KATEDRA Kisalföld Oktatási Kft.
Első lépések a digitális világba - IKER 1. szintű képzés E-000999/2014/D001
Önállóan használom az informatikai eszközömet - IKER 2. szintű képzés E-000999/2014/D002

Segíthetek?